Friday Make-up Tip: Once Upon A Color

Een look die gebalanceerd overkomt, gelijk welke kleur je gebruikt? Kies één kleur en speel met verschillende tinten van dezelfde kleur, een monochromatische make-up kan verrassend mooi zijn. Doordat je in hetzelfde tinten-palet van een bepaalde kleur blijft creëer je rust in de make-up. 

Op onderstaande foto koos ik voor grijs, geen 50 tinten grijs maar toch enkele tinten van de kleur grijs. Voor de lippen heb ik Lipmixen (MAC Cosmetics) in wit, zwart, cyaan en een beetje magenta gebruikt. Enkel wit en zwart mengen geeft een vrij saai en iets te grauwig grijs, door te spelen met de andere kleurpigmenten wordt de kleur opgevrolijkt en net iets boeiender om naar te kijken en eleganter op de lippen.

Aan de ogen ga ik van een intens zwart tot een glanzend antraciet, de licht kleur heeft een subtiel grijzige ondertoon om in harmonie te blijven. Eenvoud siert ook in de make-up looks, een eenvoudig kleurenpalet of enkele accenten zetten geeft kracht.

Credits: Photograph Talent: Bonnie & Clyde Studios - Beautiful Face: Daisy Olie

Credits: Photograph Talent: Bonnie & Clyde Studios - Beautiful Face: Daisy Olie