Friday Make-up Tip: Get in Line

Zin in een elegante klassieker? De zwarte liner is zoals 'the little black dress', een klassieker die nooit uit de mode gaat, de trends kunnen al eens verschillen en soms is de liner er bold & beautiful en andere keren is die er fijn en subtiel. Een eyeliner heeft iets elegants over zich, accentueert de ogen en zo ook sensualiteit. Je blik wordt intenser door het groter contrast tussen het oogwit en de wimperrand. Denk maar aan hoe Disney prinsessen hun oogjes geaccentueerd worden. (Wil je hier meer over lezen, neem eens een kijkje in mijn boek Make Up. My Story elke-willemen

Een eyeliner zetten aan een oog valt meestal goed mee, het symmetrisch herhalen aan de andere kant, een ander paar mouwen. Oefening baart kunst is hier echt aan de orde. Proberen en blijven proberen, niet te snel opgeven, je kan het echt

Ik geef je anders enkele tips mee..

Het juiste penseel kan je al enorm op weg helpen. Mijn favoriete eyeliner penseel? 1.10 My Sharp Angle van My Kit Co. (link: 11-10) Een afgeschuind penseel helpt je om makkelijk met de oogvorm mee te glijden en om een scherpe wing (uiteinde) te creëren.  Het product dat je voor de liner wil gebruiken is ook heel persoonlijk, een creamliner vind ik zelf een heel handige eyeliner, deze glijdt vloeiend, droogt snel genoeg in en geeft je toch voldoende 'playtime'. Een gouden oude Blacktrack Fluidline van MAC Cosmetics (link: pro-longwear-fluidline ) is een aanrader.

Hoe laat je die buitenste wing nu precies lopen? Een tip is om de onderste wimperrand in het verlengde opwaarts te volgen. Sommigen kleven er zelfs een plakbandje onder om zo een strakke lijn te maken. Een elegante liner start heel fijn aan de binnenste ooghoek en verloopt voller naar het midden en de buitenste ooghoek toe om vervolgens weer in een fijne scherpe punt te eindigen. Niet de makkelijkste make-up applicatie, die liner,  eens je deze echter onder de knie hebt krijg je er keer op keer voldoening van. Een beetje mascara (of veel) als finishing touch en je ogen springen in de kijker! 

 

Credits: Phototalents: Bonnie & Clyde Studios feat. Daisy Olie

Credits: Phototalents: Bonnie & Clyde Studios feat. Daisy Olie